Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Xinhua va integra Inteligenta Artificiala in productia de stiri

10/01/2018

Agenţia naţională chineză de Presă Xinhua a anunţat marţi că va integra deplin Inteligenţa Artificială în producţia sa de ştiri pentru a construi o redacţie high-tech în viitorul apropiat.

Cai Mingzhao, preşedintele Agenţiei de Presă Xinhua, a declarat că Xinhua va construi un nou tip de redacţie de ştiri bazată pe tehnologia informaţiei şi prezentând colaborarea om-maşină. Se aşteaptă ca proiectul să îmbunătăţească în mod considerabil efcienţa.

Cai a făcut remarcile la o conferinţă de lucru ca trasează principalele misiuni ale Xinhua pentru 2018.

Pe 26 decembrie, Xinhua a lansat oficial “Creierul Media”, o platformă unicat în China care aduce în producţia de ştiri tehnologia cloud computing, Internetul Lucrurilor, Datele Mari şi Inteligenţa Artificială

Cai a spus că Xinhua va explora modul în care “Creierul Media” se poate integra în activităţile zilnice ale jurnalismului modern.

Aplicaţiile propuse pentru “Creierul Media” includ fiecare etapă a producţiei de ştiri, de la căutarea de subiecte, la strângerea de ştiri, editare, distribuire şi în final analiza de răspuns.

Agenţia de Presă Xinhua a fost înfiinţată pe 7 noiembrie 1931 as ca Agenţia de Presă China Roşie şi şi-a schimbat numele în cel actual în 1937. După înfiinţarea Republicii Populare Chineze în 1949, Xinhua a devenit agenţie de presă de stat.

Într-o scrisoare de felicitare cu ocazia celei de a 85-a aniversări a înfiinţării sale, în noiembrie 2016, preşedintele Xi Jinping a cerut Xinhua să îşi accelereze dezvoltarea într-un “nou tip de agenţie mondială de ştiri de primă clasă”.

Astăzi, Xinhua operează 32 de filiale interne şi 180 de birouri în străinătate în întreaga lume, ajungând la oameni din 200 de ţări şi regiuni.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 10/01/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *