Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Zboară la înălțime! Aeronava chineză C919 va începe zborurile de testare intensive

09/08/2019

Avionul de pasageri al Chinei C919 va intra într-o nouă etapă de zboruri de testare intensive în a doua jumătate a anului acesta, potrivit Societății Comerciale de Aeronave din China (COMAC).

Un total de șase prototipuri ale modelului jetliner vor fi puse la misiuni intensive de zbor de test, cu încă două avioane pentru a se alătura flotei actuale, a spus dezvoltatorul.

Pe 1 august, al patrulea prototip C919 și-a completat prima misiune de zbor de test. S-a desfasurat în spatiul aerian de deasupra Aeroportului International Shanghai Pudong și a fost supus diverselor inspecții și verificări ale sistemului în timpul zborului de o oră și 25 de minute.

Al patrulea prototip a fost supus în principal testelor care acoperă sistemul avionic, performanțele la delocare și aterizare, sistemul de zbor automat și performanțele în condiții naturale de îngheț.

Aceste teste de zbor reprezintă o fază cheie de verificare pentru ca un model de aeronavă să-și valideze design-ul și performanța, în special aspectele sale de siguranță.

C919, primul avion de pasageri de dimensiuni mari de concepţie proprie, a realizat primul zbor pe 5 mai 2017, pe Aeroportul Internațional Pudong din Shanghai.

Până în prezent, COMAC a primit 815 de comenzi pentru aeronavele C919 de la 28 de clienți din întreaga lume.

Avioanele C919 vor zbura spre diferite aeroporturi pentru a fi supuse unor testări riguroase în condiții meteorologice complexe și pentru o serie de zboruri de test cu grad de risc ridicat, potrivit COMAC.

COMAC va facilita activitățile de zboruri de test a proiectului C919 în mai multe baze din întreaga țară, acoperind Yanliang, Dongying, Nachang și Shanghai.

Sursa: China Xinhua News

Last modified: 09/08/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *