Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Zece premii pentru echipele României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

13/08/2019

Competiția a reunit peste 200 de concurenți din 44 de țări şi a avut loc la Keszthely/Ungaria. Aceasta s-a desfăşurt în perioada 2-10 august.

Cele două echipe ale României, participante la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, au repurtat un succes de excepție: zece premii, dintre care două medalii de aur, patru medalii de argint și patru medalii de bronz.

Medalia de aur şi locul I absolut la proba de Planetariu au fost obţinute de David-Corneliu Turturean (clasa a X-a/Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” din Suceava). De asemenea, cu medalie de aur a fost distins și Robert-Gabriel Pășcălău (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța).

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Paul-Florin Rebenciuc (clasa a XI-a/Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava), George-Cristian Ardeleanu (clasa a IX-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), Constantin-Daniel Nicolae (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța) și Theodor Iosif (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București).

Vlad Roşca (clasa a XII-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti), alături de Daria Teodora Hărăbor (clasa a X-a/Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Galaţi), Flavia-Cristiana Pascal (clasa a X-a/Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Mihai Vasile (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi-au adjudecat medaliile de bronz.

Echipele României au fost coordonate și însoțite de lectorul universitar dr. Cristian Pîrghie (Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava), prof. Victor Păunescu (Liceul Tehnologic Dacia din Bucureşti) și prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate – Inspectoratul Școlar Județean Suceava).

Last modified: 13/08/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *