Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Ziua Femeii sărbătorită pe 8 martie în mai multe țări

07/03/2019

Ziua Internaţională a Femeii, marcată pe 8 martie, a fost la început o expresie a dorinţei femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi, însă, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a femeilor.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în mai multe țări ale lumii, iar în unele dintre acestea este considerată chiar zi liberă.

Ziua Internațională a Femeii se sărbătorește la data de 8 martie, în țări precum: Albania, Algeria, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, China, Chile, Columbia, Croația, Cuba, Cipru, Danemarca, Eritreea, Finlanda, Georgia, Grecia, Guineea-Bissau, Islanda, India, Italia, Israel, Laos, Letonia, Kazahstan, Kosovo, Kirghizstan, Macedonia, Madagascar, Malta, Mexic, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Palestina, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Siria, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam, Zambia.

De 8 martie, în unele culturi, femeilor și fetelor li se dăruiesc cadouri, flori sau alte atenții.

Ca un cadou pentru femeile din Bucureşti este anunţată proiecţia filmului “Sub umbra părului sălbatic”, în regia marelui autor al cinematografiei contemporane turceşti Nuri Bilge Ceylan.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din Bucureşti oferă, de 8 Martie, intrarea gratuită pentru vizitatoare. Până la finalul lunii este prezentată expoziţia temporară “Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”.

De la ora 18.15, în Londophone, editura frACTalia lansează manifestul “Feminismul celor 99%” de Cinzia Arruzza, Tithi Bhattacharya, Nancy Fraser, trei dintre organizatoarele Grevei Internaţionale a Femeilor.

Federația Națională a Femeilor din China a organizat, miercuri, o conferinţă dedicată Zilei Internaționale a Femeilor, ocazie cu care au fost decernate premii persoanelor şi instituţiilor care au obţinut rezultate remarcabile în ultimul an.

Last modified: 07/03/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *