Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Ziua Internationala a Pacii

21/09/2020

Ziua Internationala a Pacii a fost infiintata de Natiunile Unite in 1981 si isi propune “sa promoveze idealurile pacii, sa tina o evidenta a faptului ca pacea este posibila in societatea noastra, fiind totodata o ocazie de a comemora si intari idealurile pacii si de ajuta la formarea unei culturi globale a pacii, astfel incat sa uneasca toate organizatiile si persoanele care lucreaza pentru pace”.

Instituirea acestei zile vizeaza comemorarea si consolidarea idealurilor pacii in interiorul si intre toate natiunile si in randul oamenilor. Tema aleasa pentru marcarea acestei zile in 2020 este ”Modelarea Pacii Impreuna”.

Pentru marcarea acestei zile, la 17 septembrie 2020, a fost organizat un eveniment virtual intre tinerii din intreaga lume si Mesagerii Pacii ai Natiunilor Unite asupra necesitatii modelarii crizei generate de pandemia de coronavirus intr-o oportunitate pentru pace.

Pentru a inaugura ziua, „Clopotul Pacii” este sunat la sediul ONU. Pe inscriptia de pe o parte a acestuia se poate citi, „Traiasca pacea absoluta in lume”.

Last modified: 21/09/2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *