Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Ziua Nationala a Chinei

26/09/2022

Ziua Nationala a Republicii Populare Chineze a fost declarata la 1 octombrie 1949, in fata a 300.000 de persoane in timpul unei ceremonii in Piața Tian’anmen. Presedintele Mao Zedong a declarat fondarea Republicii Populare.

Totodata, se implinesc 73 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre China si Romania, Romania fiind a treia tara care a recunoscut Republica Populara Chineza, pe 5 octombrie 1949.

Cei 73 de ani de relatii diplomatice romano-chineze, reprezinta 73 de ani de prietenie, de respect, de istorie si nu in ultimul rand, 73 de ani de sustinere reciproca si admiratie.

Ziua Nationala a Chinei este sarbatorita pe o perioada de o saptamana, incepand de la 1 octombrie si pana pe 7 octombrie. Sptamana cunoscuta sub denumirea de Saptamana de Aur.  In aceasta saptamana, multi chinezi calatoresc prin tara pentru a se bucura de vacanta, familie si timpul liber petrecut impreuna.

Pe 1 octombrie, are loc o ceremonie speciala de ridicare a drapelului in Piața Tian’anmen . Piata este impodobita festiv cu steaguri si portrete. Exact la răsăritul soarelui, trupele in uniforma incep ceremonia de ridicare a drapelului. La ceremonie poate participa oricine, inclusiv publicul larg si turistii. Evenimentul este televizat pe scara larga.

Alte activitati care au loc in cadrul celebrarii Zilei Nationale, sunt focurile de artificii si expozitiile de pictura si caligrafie.

Cu ocazia aniversarii a 73 ani de la infiintarea Republicii Populare Chineze, dorim poporului chinez pace, prosperitate si o sarbatoare fericita in unitate si bucurie!

 

 

 

Last modified: 26/09/2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *