Bine ai venit! | 欢迎访问网页

Ziua Nationala a Chinei

01/10/2019

Republica Populara Chineza sarbatoreste Ziua Nationala la 1 octombrie, ziua proclamarii Republicii Populare Chineze in 1949, marcand, astazi, cea de-a 70-a aniversare de la declararea Republicii Populare.

Anul acesta se implinesc 70 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre China si Romania. De la inceputul acestui an, cooperarea bilaterala a fost promovata sustinut in atmosfera entuziasta a celebrarii a 70 de ani de la stabilirea legaturilor diplomatice dintre cele doua state.

Un moment special in raporturile bilaterale romano-chineze a fost cand Romania a fost cel de-al treilea stat din lume care a recunoscut Republica Populara Chineza, urmand ca doua zile mai tarziu, nivelul relatiilor diplomatice sa fie ridicate la rang de ambasada.

Cei 70 de ani de relatii diplomatice romano-chineze inseamna 70 de ani de prietenie, de respect, de istorie si nu in ultimul rand, 70 de ani de sustinere!

Totodata, marcam si 15 ani de la semnarea Declaratiei Comune privind stabilirea unui Parteneriat Amplu de Prietenie si Cooperare.

La multi ani, China!

Last modified: 01/10/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *